Open Education Global 2022

To see our schedule with full functionality, like timezone conversion and personal scheduling, please enable JavaScript and go here.
08:30
08:30
90min
Registration opens
Auditorium 450
10:00
10:00
120min
Opening Ceremony and Keynote 1 (Dr. Sian Proctor) Space2inspire: fostering an open, creative, and J.E.D.I. space!
Dr. Sian Proctor
Auditorium 450
12:00
12:00
120min
Lunch Break
Auditorium 450
14:00
14:00
90min
Panel: Multilingualism for Open Education organized by Unesco
Salle H
14:00
45min
CONNECT with 2030 Agenda: We Can't Leave Girls Behind
Alexandra Okada
English Language Track
Salle I
14:00
20min
Développement d’OER au travers d’un Open Learning Lab
Christine Jacqmot, Yves Deville
French Language Track
Salle 200
14:00
20min
OER takes off!
Pascal Koole, Menno de Waal
English Language Track
Salle G
14:00
20min
Valoriser les productions étudiantes : apprendre à produire et diffuser des REL, un levier pour favoriser la motivation et la persévérance
Marianne Dube, Claude Potvin
French Language Track
Auditorium 450
14:20
14:20
20min
Open Education: Grant Programs and Sustainability at BCIT
Rosario Passos
English Language Track
Salle G
14:20
20min
Pour un renforcement des capacités des acteurs de la politique de transformation numérique de l'enseignement supérieur en Afrique francophone
Jacques Dang, Anaïs Røed Malbrand
French Language Track
Salle 200
14:20
20min
The Liberated Learner
Joanne Kehoe, Terry Greene
English Language Track
Auditorium 450
14:40
14:40
20min
A Framework for Understanding Innovation with OER
Robert Farrow
English Language Track
Salle G
14:40
20min
L'enseignement supérieur de gestion au défi de la pandémie
Christophe Fournier
French Language Track
Salle 200
14:40
20min
The Role of Students in Open Education Case study Open University of Sudan
Salha Mohammed Abdallah Abdo
Arabic Language Track
Auditorium 450
14:45
14:45
45min
Bringing home the message: Europe’s OE Champions discuss the UNESCO OER Recommendation
Paola Corti, Vanessa Proudman
English Language Track
Salle I
15:00
15:00
20min
Engaging Youth in OER Animation Co-creation to Accelerate Vaccine Confidence
Constance Blomgren
English Language Track
Auditorium 450
15:00
20min
Vers des scénarios ouverts pour une pédagogie numérique égalitaire
Lilia Cheniti, Ghada El Khayat, Mohktar Ben Henda
French Language Track
Salle 200
15:30
15:30
30min
Coffee Break
Auditorium 450
16:00
16:00
20min
OER Search Index for international repositories
Axel Klinger
English Language Track
Salle 200
16:00
20min
S’initier au processus de création de REL de la fabriqueREL : une approche structurante qui stimule la créativité pédagogique
Claude Potvin, Marianne Dube
French Language Track
Salle G
16:00
20min
The influence of International Organisations on Governmental Open Educational Resources Policies.
Igor Lesko
English Language Track
Salle H
16:00
45min
Être acteur de l’Open Education : atelier
Christine Jacqmot, Yves Deville
French Language Track
Salle I
16:00
20min
نحو سيناريوهات مفتوحة للتربية الرقمية القائمة على المساواة
Lilia Cheniti, Ghada El Khayat, Mohktar Ben Henda
Arabic Language Track
Auditorium 450
16:20
16:20
20min
Comment améliorer la constitution de groupes d'entraide et leur fonctionnement avec des REL : focus sur le dispositif DocToDoc du MOOC Doctorat et Poursuite de Carrière
PhDOOC
French Language Track
Salle G
16:20
20min
Mapping a Course for Open Pedagogy Success
Christina Riehman-Murphy, Bryan McGeary
English Language Track
Salle 200
16:20
20min
The Global OER Graduate Network: Open Research, Open Community, Open Values
Robert Farrow
English Language Track
Salle H
16:20
20min
Workshop WikiFundi, the offline open source editing plateform
Florence Devouard
French Language Track
Auditorium 450
16:40
16:40
20min
A creative approach to project design for Open Education Practitioners
Javiera Atenas, Chrissi Nerantzi
English Language Track
Salle H
16:40
20min
How about reconciling Babel? Inclusive approaches to advocacy tools. OE Benefits: an ENOEL Toolkit goes multilingual.
Paola Corti, Monique Schoutsen
English Language Track
Salle 200
16:40
20min
Institutional pedagogical integration of information and communication technologies at the Faculty of Medicine of Tunis
Charfi
Arabic Language Track
Auditorium 450
16:40
20min
L'innovation technologique au service de l'innovation pédagogique dans l'enseignement supérieur: de la recherche à la généralisation de l'usage
Vincent Beillevaire, Knut Inge Skifjeld
French Language Track
Salle G
16:45
16:45
45min
Dancing with the Machines: the Assessment of Embodied Knowledge in Fab Labs
Max Mahmoud Wardeh, Sarah Hutton
English Language Track
Salle I
17:00
17:00
20min
A smart way of visualizing your learning paths with existing OER.
Sjors Keijzer, Cees van Gent
English Language Track
Salle 200
17:00
20min
Les ressources éducatives libres (REL) en enseignement supérieur : une mise en application concrète et collaborative du développement durable
Marianne Dube, Dominique Scheffel-Dunand
French Language Track
Salle G
17:00
20min
The Role of Brokers in Cultivating an Inter-Institutional Community around Open Educational Resources in Higher Education
Marjon Baas, Robert Schuwer
English Language Track
Salle H
09:00
09:00
60min
Keynote 2 (Andres Arauz): Buen Conocer: socially oriented policies at the Ministry of Knowledge of Ecuador
Andres Arauz
Auditorium 450
10:00
10:00
30min
Business Meeting
Auditorium 450
10:30
10:30
30min
Coffee Break
Auditorium 450
11:00
11:00
45min
A little less conversation, a little more action, please! Turning SPARC Europe's report “Open Education in European Libraries of Higher Education” recommendations into reality.
Gema Santos-Hermosa, Paola Corti
English Language Track
Salle I
11:00
20min
Beyond the exam: alternative assessment toolkit
Joanne Kehoe
English Language Track
Auditorium 450
11:00
20min
Laboratorio Educativo Abierto - LEA: Aprender haciendo
Laboratorio Educativo Abierto
Spanish Language Track
Salle G
11:00
90min
Schools and OER Workshop
Salle H
11:00
20min
The Future Learning track 2021 of the Falling Walls Foundation (Germany) as crowd-source of what the future might hold for learning
Ben Janssen
English Language Track
Salle 200
11:20
11:20
20min
MoodleNet: An Update - Our platform for sharing Open Educational Resources in line with UNESCO's SDG4
Paul Hodgson
English Language Track
Auditorium 450
11:20
10min
OER and publishing houses complement each other! A German view.
Judith Bartels
English Language Track
Salle 200
11:20
20min
PHAROS, Red de Difusión del Conocimiento
Luis Clemente Jiménez Botello
Spanish Language Track
Salle G
11:30
11:30
55min
How to get published in OER Research
Rory McGreal
English Language Track
Salle 200
11:40
11:40
20min
Open up the Metavers!
Perrine de Coëtlogon, Nicolas Dupain
French Language Track
Auditorium 450
11:40
20min
Proyecto SALUS: Nodo COVID-19
Luis Clemente Jiménez Botello
Spanish Language Track
Salle G
11:45
11:45
45min
The future OER Ecosystem - On building a community for OER in Europe
Juliane Granly
English Language Track
Salle I
12:00
12:00
20min
Blockchain technologies achievements in pan-European education
Perrine de Coëtlogon, Pierre Valiorgue
French Language Track
Auditorium 450
12:30
12:30
90min
Lunch Break
Auditorium 450
14:00
14:00
90min
L'Université Numérique workshop
Salle G
14:00
210min
Workshop: Collaborative Open Education roadmap drafting
Salle H
14:00
20min
Open textbook authorship, quality assurance and publishing: Social justice models of participatory design, engagement, co-creation and partnership
Glenda Cox
English Language Track
Auditorium 450
14:00
45min
Plataformas abiertas para movilizar prácticas STEAM en el marco de la complejidad
Maria Soledad Ramirez Montoya, Anna Vater
Spanish Language Track
Salle I
14:00
20min
Supporting Latin American researchers in Open Education through the Collega mentoring program
Carina Bossu
English Language Track
Salle 200
14:20
14:20
20min
How to implement OER collaboration in practice: challenges, hurdles and successes before, during and after implementation
Elisabeth Schmoutziguer
English Language Track
Salle 200
14:20
20min
The road to the open university - A teacher education project as a driver of innovation?
Benjamin Heurich, Bence Lukács
English Language Track
Auditorium 450
14:40
14:40
20min
An institutional OER policy as a basis for systemic change in the adoption of open education
Michiel de Jong, Nicole Will
English Language Track
Auditorium 450
14:40
20min
Community-based Capacity Building – Learning from 10 years of OERcamps
Kristin Hirschmann, Jöran Muuß-Merholz
English Language Track
Salle 200
14:45
14:45
45min
Enhancing Secondary Teacher STEM Engagement and Increasing Access to Underserved Communities through International Collaboration, with IEEE REACH
Kelly McKenna
English Language Track
Salle I
15:00
15:00
20min
Collaboration is key! Advancing OER in the Netherlands
Lieke Rensink, Kirsten Veelo
English Language Track
Salle 200
15:00
20min
Optimiser l’impact du soutien à la création et à l’utilisation de REL en enseignement supérieur
Claude Potvin, Marianne Dube
French Language Track
Auditorium 450
15:30
15:30
30min
Coffee Break
Auditorium 450
16:00
16:00
90min
L'Université Numérique workshop
Salle G
16:00
45min
De l’expression des sentiments dans la sphère publique twitter aux regards croisés d’une communauté d’intérêt sur la place des REL dans l’enseignement supérieur francophone
Dominique Scheffel-Dunand, Marianne Dube
French Language Track
Salle I
16:00
20min
Open Education Influencers and Capacity Building with OER
Gino Fransman
English Language Track
Salle 200
16:00
20min
WikiChallenge Ecoles d'Afrique
Florence Devouard
French Language Track
Auditorium 450
16:20
16:20
20min
Defining and Developing ‘Enabling’ Open Education Policies in Higher Education
Javiera Atenas, Catherine Cronin, Igor Lesko, Cristina Stefanelli, Virginia Rodés
English Language Track
Salle 200
16:20
20min
Partnering Higher Education and K-12 Institutions in OER: A Sustainable Model for Engaging K-12 Teachers in OER-Enabled Pedagogy
Kelly Arispe
English Language Track
Auditorium 450
16:40
16:40
20min
Pratiques de l’éducation ouverte au postsecondaire en milieu minoritaire francophone au Canada
Catherine Lachaîne
French Language Track
Auditorium 450
16:40
20min
Wheel of insight - Connecting learning materials to support learning objectives
Leontien van Rossum
English Language Track
Salle 200
16:45
16:45
45min
Exploring the Tools of Open Education to Make Classrooms Antiracist and Inclusive
Una Daly, Liz Yata, Lori-Beth Larsen
English Language Track
Salle I
19:00
19:00
120min
#OEGlobal22 social event
Auditorium 450
09:00
09:00
90min
Keynote 3 (Carine Bernault): Why and how are we opening up Nantes Université?
Carine Bernault
Auditorium 450
10:30
10:30
30min
Coffee Break
Auditorium 450
11:00
11:00
90min
L'Université Numérique workshop
Salle G
11:00
20min
FAIRO (findable, accessible, interoperable, reusable and open) - Various perspectives and requirements on OER
Claudia Hackl
English Language Track
Salle H
11:00
10min
Online course as a community-building and engagement tool
Aleksandra Czetwertyńska
English Language Track
Auditorium 450
11:00
45min
The Open Digital Classroom: Prioritizing Open Educational Practice Post-Pandemic
Bonnie Stewart
English Language Track
Salle I
11:00
20min
The cartography of an OER. Towards a more permeable and organic OER ecosystem.
Caroline Kuhn, Michelle Harrison
English Language Track
Salle 200
11:10
11:10
10min
Strengthening the OER movement for STEM education in Latin America – Using the example of Siemens Stiftung's new Centro de Recursos Educativos Abiertos (CREA)
Anna Vater
English Language Track
Auditorium 450
11:20
11:20
20min
Building capacities in open knowledge for the Library Information Science (LIS) sector
Gema Santos-Hermosa, Javiera Atenas
English Language Track
Salle H
11:20
20min
Inter-professional synergistic contribution to the development of policies and strategies for the inclusion of OER in the pedagogical and documentary schemes of French public higher education
Cecile Swiatek Cassafieres, Carole Schorlé-Stefan
English Language Track
Salle 200
11:20
10min
OTOPO : une nouvelle activité d'autoévaluation pour Moodle
Eric Tanguy, Christophe Boiteux
French Language Track
Auditorium 450
11:30
11:30
10min
Pour une ouverture des ressources à travers le prisme de l’accessibilité
Damien Aubert, Sandrine Gelly-Guichoux
French Language Track
Auditorium 450
11:40
11:40
10min
Gratitude: Thanking faculty for their role in OER
Lisa Young
English Language Track
Auditorium 450
11:40
20min
Open education in open science framework - creating Policy for Open Education to Finnish research community
Ilmari Jauhiainen
English Language Track
Salle H
11:40
20min
Some thoughts about sustainable OER. It’s all about ownership!
Robert Schuwer, Ben Janssen, Jan-Bart de Vreede
English Language Track
Salle 200
11:45
11:45
45min
Advancing Social Justice through Open Educational Practices
Rajiv Jhangiani
English Language Track
Salle I
11:50
11:50
10min
Conocimiento abierto para combatir la desinformación. Una metodología para producir Objetivos Educativos Abiertos (OER)
Manuel Gertrudix Barrio, María del Carmen Gálvez de la Cuesta
Spanish Language Track
Auditorium 450
12:00
12:00
10min
Academic Libraries and OER
Kathy Essmiller
English Language Track
Auditorium 450
12:00
20min
The Truth is Out There: Dutch Nursing realized sustainable adoption of OER
Robert Schuwer, Marja Versantvoort
English Language Track
Salle 200
12:10
12:10
10min
Favoriser une culture REL francophone pancanadienne
Catherine Lachaîne
French Language Track
Auditorium 450
12:20
12:20
10min
Auditorium 450
12:30
12:30
90min
Lunch Break
Auditorium 450
14:00
14:00
45min
Creating H5P Interactive Content with Open License
Sushumna Rao
English Language Track
Salle H
14:00
45min
Exploring Possibilities for Global Open Education Networking
Karen Cangialosi
English Language Track
Salle G
14:00
30min
Introducing KPU’s Professional Program in Open Education
Rajiv Jhangiani
Auditorium 450
14:00
45min
Une feuille de route collaborative, transcontinentale, pour étendre l’éducation ouverte et libre par un dialogue pluriel
Alexandre Enkerli, Fabio Balli, Barbara Class, Sandrine Favre, Guillaume Tschupp
French Language Track
Salle I
14:30
14:30
30min
Frontiers for Young Minds' groundbreaking open education - Global science for kids, edited by kids
Laura Henderson
Auditorium 450
14:45
14:45
45min
Laboratorio de aprendizaje: Ideación de proyectos colaborativos empleando los REA y los ODS
Laboratorio Educativo Abierto
Spanish Language Track
Salle H
14:45
45min
Réunions des participants au groupe de travail francophone sur les REL animé par ICDE, le MESRI et L'Université Numérique (France)
Jacques Dang
French Language Track
Salle I
14:45
45min
Welcoming Contribution: Opportunities for involvement in OER development as reflection of Knowledge Commons community values
Sarah Hutton, Max Mahmoud Wardeh
English Language Track
Salle G
15:00
15:00
30min
L'Université Numérique session
Auditorium 450
15:30
15:30
90min
Conclusion
Auditorium 450